UB40 brengt nieuw volkslied voor Commonwealth Games uit.

UB40 release new Commonwealth Games anthem

UB40 heeft het officiële volkslied van de komende Commonwealth Games uitgebracht.

Champion’ staat op het nieuwe multi-artiesten album ‘On Record’, en de single viert dat de spelen voor het eerst in 20 jaar naar Engeland komen.

Robin Campbell zei: “We zijn er trots op dat we de Birmingham 2022 Commonwealth Games mogen vertegenwoordigen met het officiële volkslied ‘Champion’. Birmingham vertegenwoordigt het beste van het wereldwijde Groot-Brittannië en het is onze taak om dit aan de wereld te laten zien.

“Het lied gaat over het vieren van de culturele diversiteit van Birmingham. Birmingham is een stad van kampioenen!”

De single is al beschikbaar om te streamen, terwijl ‘On Record’ elf originele nummers bevat die exclusief geschreven en opgenomen zijn door nieuw en gevestigd muziektalent.

Matt Doyle – die in 2021 bij de band kwam, nadat Duncan Campbell zich vanwege een slechte gezondheid terugtrok – zei: “Champion’ gaat over positiviteit. Het gaat over opgebeurd zijn en die energie steken in wat je ‘s morgens doet opstaan – of dat nu muziek, kunst of sport is of wat het ook is. Het gaat erom dat je doet waar je goed in bent en daarin uitblinkt, dat je viert dat je een kampioen bent.”

UB40 viert 45 jaar in de muziekbusiness met een gloednieuw album genaamd ‘UB45’, en begint ook aan een tournee door het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

En Robin kan niet wachten om voor hun fans op te treden.

Hij legt uit: “Ons 45-jarig jubileum is niet om over na te denken, maar de vieringen zullen erg leuk worden, te beginnen in de UK arena’s in december. Deze shows en het nieuwe album vertegenwoordigen onze broederschap en het vieren van onze geschiedenis, maar ook het nemen van onze volgende stap samen als een band.

“We verleggen nieuwe grenzen en kijken naar de toekomst met onze frontman Matt Doyle, en we kunnen niet wachten om de wereld te laten zien hoe goed hij bij ons is en hoeveel hij het afgelopen jaar is bijgekomen.

“Kom met ons mee om 45 jaar UB40 te vieren en wat één groot feest gaat worden!”

Bron:music-news

 

Written by: Monique Kriek

Rate it

Previous post

Laatste nieuws

Eminem brengt tweede greatest hits-album uit

Eminem brengt tweede greatest hits-album uit Eminem brengt op 5 augustus een tweede greatest hits-album uit, dat de naam Curtain Call 2 draagt. Dat maakt de 49-jarige rapper bekend via social media. Op het album zal ook een niet eerder uitgebracht nummer te horen zijn. Het album zal hits bevatten van studioalbums die Eminem de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Naast nummers van solo-albums, zullen ook bekende gastoptredens die Eminem deed op het […]

today13-07-2022 4 1

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%