Pink protesteert tegen seksisme en racisme in V.S. met Irrelevant videoclip

Pink protesteert tegen seksisme en racisme in V.S. met Irrelevant videoclip

Pink heeft het in de videoclip van Irrelevant gemunt op de huidige staat van de Amerikaanse politiek.

De superster, echte naam Alecia Moore, dropte de track vorige week, en schreef toen op Instagram: “Woke up. Werd verhit. Schreef liedje. Komt er aan.”

In de bijbehorende videoclip, die maandag werd vrijgegeven, begint Pink met het presenteren van een zwart-wit montage van leiders van de vrouwenrechten- en burgerrechtenbewegingen.

“I think it might rain today/Ash on the ground/Took all the heat we could take/And then burnt it down/Now it’s a real parade/We’re all welcome now/As long as you feel afraid/That’s what’s it about,” zingt ze in het eerste couplet.

Pink gaat verder met het benadrukken van de controverse rond de beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof om Roe v. Wade omver te werpen, waardoor abortus in sommige staten illegaal is.

“Meisjes willen gewoon rechten hebben. So why do we still have to fight?” vraagt de 42-jarige aan de kijker, waarbij de clip waarin ze de bridge zingt wordt afgewisseld met beelden van recente pro-choice marsen.

Bovendien doet Pink geen moeite om haar gedachten over de huidige rechters in het Hooggerechtshof te verbergen.

Terwijl hun foto’s op het scherm flitsen, zingt de ster: “I’ll be a heretic / you f**kin’ hypocrite.”

De opbrengst van het nummer zal worden gedoneerd aan Michelle Obama’s When We All Vote, een onpartijdig initiatief op een missie om de cultuur rond het stemmen in Amerika te veranderen.

Bron :music-news

Written by: Monique Kriek

Rate it

Previous post

Laatste nieuws

UB40 brengt nieuw volkslied voor Commonwealth Games uit.

UB40 brengt nieuw volkslied voor Commonwealth Games uit. UB40 heeft het officiële volkslied van de komende Commonwealth Games uitgebracht. Champion' staat op het nieuwe multi-artiesten album 'On Record', en de single viert dat de spelen voor het eerst in 20 jaar naar Engeland komen. Robin Campbell zei: "We zijn er trots op dat we de Birmingham 2022 Commonwealth Games mogen vertegenwoordigen met het officiële volkslied 'Champion'. Birmingham vertegenwoordigt het beste van het […]

today15-07-2022 5

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%